وبلاگ

فشارخون بالا، علائم و عوارض آن

فهرست مطالب

اردیبهشت 1, 1402
چکیده نوشته: فشار خون بالا از بیماری‌هایی است که می‌تواند مشکلات بسیاری برای شما ایجاد‌کند و همه‌ی سیستم‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد. فشار خون در صورتیکه درمان نشود، می‌تواند کیفیت زندگی فرد را به طرز چشمگیری کاهش‌دهد.فشارخون یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که در اغلب موارد هیچ علامت ظاهری ندارد و تا زمانی که اندازه‌گیری نشود، قابل تشخیص نبوده تا اینکه صدمات جبران ناپذیری به قلب، ریه‌، عروق خونی، مغز و کلیه‌ها وارد کند. به طور میانگین از هر ۵ نفر مبتلا به فشار خون بالا، یک نفر از آن بی‌اطلاع است.
()

فشارخون بالا، علائم و عوارض آن

یکی از بیماری های شایع در سنین بالا بیماری فشار خون بالا میباشد. به طور معمول این بیماری علائمی ندارد اما باعث بروز مشکلات جدی برای فرد مبتلا میشود. نارسایی قلبی، سکته قلبی، بیماری های کلیوی از عوارض این بیماری میباشند. از این رو پیشگیری و کنترل فشار خون اهمیت بالایی دارد.

به میزان فشاری که بر اثر برخورد خون به دیواره سرخرگ ها وارد میشود فشار خون گفته میشود. این فشار با دو عدد مشخص میشود، فشار خون سیستولیک و فشار خون دیاستولیک. فشار خون سیستولیک میزان فشار وارده به دیواره ی سرخرگ در هنگام انقباض قلب و فشار خون دیاستولیک فشار وارد شده در هنگام آزاد شدن عضلات قلب در بین هر ضربان قلب است. در حالت طبیعی فشار خون باید کمتر از 120/80 باشد. فشار خون بین 80/120 تا 89/139 نشان دهنده ی فرد مستعد به بیماری فشارخون بالا است. فشار خون 90/140 و بالاتر نشان دهنده ی فرد مبتلا میباشد و نیازمند کنترل است.

علائم فشارخون بالا و تاثیرات آن بر اعضای بدن

در ابتدای مبتلا به بیماری فشارخون فرد هیچ علائمی را متوجه نمیشود از این رو به این به بیماری قاتل خاموش نیز شهرت دارد. به مرور زمان علائم در فرد مبتلا ظاهر میشود. علائمی همچون سردرد خفیف، احساس سرگیجه، خستگی مفرط، حالت تهوع و استفراغ، تاری دید، اختلالات دیداری، اختلالات تنفسی، اضطراب بالا، دمای بالای بدن و غیره در فرد مبتلا ظاهر میشود. در مواردی که فشار خون بیش اندازه بالا باشد فرد دچار خونریزی از راه بینی میشود. در زمان مشاهده علائم ذکر شده نیاز است به مراکز درمانی مراجعه کرده و اقدامات لازم انجام شود.

به طور معمول فشارخون بالا بر اعضای مختلف بدن تاثیر گذار است. نارسایی قلب ، نارسایی کلیه، اختلالات شبکیه چشم، اختلال عملکرد عروق و افزایش خطر سکته مغزی از تاثیرات فشارخون بالا بر اعضای بدن میباشند.

عوامل مبتلا به فشارخون بالا

عوامل مختلفی بر مبتلا شدن فرد به بیماری فشار خون بالا تاثیر دارند. عواملی همچون استرس، مصرف الکل، اضافه وزن، سیگار کشیدن، مصرف نمک زیاد، حساسیت به سدیم، اختلالات خواب و کم تحرکی. از دیگر عوامل مبتلا به این بیماری ژن است.  ابتلا به این بیماری بر اثر عوامل ژنتیکی تنها 2 تا 3 درصد میباشد. از دیگر عوامل نیز میتوان به افزایش سن، بیماری مزمن کلیوی و غده آدرنال و تیروئید اشاره کرد.

دلایل بیولوژیکی نیز در مبتلا شدن افراد به فشارخون بالا تاثیر بسزایی دارند. از این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بر هم خوردن تعادل آب و نمک در بدن

کلیه وظیفه متعادل کردن آب و نمک در بدن را بر عهده دارند. در صورتی که این عملکرد دچار اختلال شود حجم خون افزایش میابد و در نتیجه فشار خون بالا میرود.

  • مشکلات سیستم آنژیوتاسیون، آلدوسترون، رنین

سیستم آنژیوتاسیون، آلدوسترون، رنین وظیفه تولید هورمون های آنژیوتاسیون و آلدسترون را بر عهده دارد. آنژیوتاسیون سبب تنگ شدن عروق میشود و در نتیجه فشار خون بالا میرود. هورمون آلدوسترون نیز بر عملکرد کلیه تاثیر گذاشته و موجب افزایش حجم خون و افزایش فشارخون میشود.

  • عملکرد سیستم عصبی سمپاتیک

سیستم سمپاتیک بر ریتم ضربان قلب، ریتم تنفس و فشارخون تاثیر بسزایی دارد.

  • عملکرد و ساختار عروق بدن

هورمون آنژیوتاسیون و سیستم ایمنی بدن بر تنگ شدن عروق تاثیر گذار هستند. تغییر عملکرد و ساختار عروق بدن میتواند سبب افزایش فشارخون شود.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز

اولین کسی باشید که امتیاز میدهد!

1 نظر در “فشارخون بالا، علائم و عوارض آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من